Kolorowy pasek
Godło, Herb, Logo
Logo Biuletyn Informacji Publicznej

Biuletyn Informacji Publicznej
Urząd Miasta Żory

Kolorowy pasek

RODO Klauzula informacyjna - rejestracja pojazdów

 

 

Klauzula informacyjna

 

 

 

 

Podstawa prawna: Art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku
z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE z dnia 27 kwietnia 2016r. (Dz. Urz. UE Nr 119) (RODO).

 

„Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 RODO z dnia 27 kwietnia 2016 roku informuję, że:

 

1.      Administratorem Pana/i danych osobowych przetwarzanych w Urzędzie Miasta Żory jest Minister  właściwy do spraw informatyzacji - Minister Cyfryzacji, mający siedzibę
w Warszawie (00-060) przy ul. Królewskiej 27 – 
W zakresie danych przetwarzanych
w dokumentacji papierowej i innych zbiorach danych prowadzonych przez organ rejestracji pojazdów administratorem jest
Prezydent Miasta Żory, Al. Wojska Polskiego 25, 44-240 Żory, tel. 32 4348200, email: 
umzory@um.zory.pl

 

2.      Administrator – Minister Cyfryzacji wyznaczył inspektora ochrony danych, z którym może się Pani / Pan skontaktować poprzez email iod@mc.gov.pl, lub pisemnie na adres siedziby administratora. Z inspektorem ochrony danych można się kontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych. W Urzędzie Miasta Żory wyznaczono Inspektora ochrony danych, z którym można skontaktować się przez: email iod@um.zory.pl, tel. 32 43 48 133

 

3.      Pana/i dane osobowe przetwarzane są w celu zarejestrowania, wyrejestrowania
i zgłoszenia sprzedaży pojazdu na  podstawie ustawy prawo o ruchu drogowym Dz.U.
z 2017r. poz.1260 z póżn.zm. oraz przepisów wykonawczych do ustawy

 

4.      Dane osobowe mogą być przekazywane innym organom i podmiotom wyłącznie na podstawie obowiązujących przepisów prawa.

 

5.      Pana/i dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji celów przetwarzania wskazanych w obowiązujących przepisach prawa, lecz nie krócej niż przez okres wskazany w przepisach o archiwizacji wynikających z jednolitego rzeczowego wykazu akt

6.      Posiada Pan/i prawo do: dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania, sprostowania, wniesienia sprzeciwu,.

 

 

7.      Posiada Pan/i prawo wniesienia skargi do  Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy przetwarzanie danych osobowych Pana/ią dotyczących naruszałoby przepisy RODO z dnia 27 kwietnia 2016 roku.

 

8.      Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym. Jest Pan/i zobowiązany/a do podania danych określonych w formularzu wniosku,  a konsekwencją niepodania danych będzie brak rozpatrzenia wniosku.

 

 

 

Metadane

Źródło informacji:Radek Hajdus
Data utworzenia:(brak danych)
Wprowadził do systemu:Radek Hajdus
Data wprowadzenia:2018-05-25 09:46:17
Opublikował:Radek Hajdus
Data publikacji:2018-05-25 10:03:54
Ostatnia zmiana:2018-06-14 08:33:51
Ilość wyświetleń:82
Gmina Miejska Żory
Al.Wojska Polskiego 25, 44-240 Żory

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

Zamknij